اهداف و چشم انداز

  • اهداف و چشم انداز:  

جامعه حسابداران رسمی ایران به موجب قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذی‌صلاح به عنوان حسابدار رسمی، مصوب ۲۱ دی ۱۳۷۲ و اصلاحیه‌ی مورخ ۱۷ بهمن ۱۳۷۲ مجلس شورای اسلامی به‌عنوان اصلی‌ترین انجمن حرفه‌ای حسابداران عمومی گواهی‌شده در ایران رسمیت یافت و فعالیت خود را از نیمه دوم سال 1380 آغاز کرد. طبق تبصره ۲ این قانون، این انجمن به منظور تنظیم امور و اعتلای حرفه حسابداری و حسابرسی و نظارت حرفه‌ای بر کار حسابداران رسمی به عنوان مؤسسه‌ای غیردولتی، غیرانتفاعی و دارای استقلال مالی و شخصیت حقوقی مستقل تشکیل گردید. اساسنامه جامعه مزبور توسط هیئت مؤسس، تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد. جامعه حسابداران رسمی ایران به منظور یاری رساندن به دولت در اعمال نظارت مالی بر واحدهای تولیدی، بازرگانی و خدمات، همچنین حصول اطمینان از قابل اعتماد بودن صورت‌های مالی واحدهای مزبور در جهت حفظ منافع عمومی، صاحبان سرمایه و دیگر اشخاص ذی‌حق و ذی‌نفع تشکیل شده است و تمام افرادی که به عنوان حسابدار رسمی در این حرفه فعالیت دارند، مجوز فعالیت خود را از این انجمن دریافت می‌کنند.

جامعه حسابداران رسمی ایران در راستای اجرای بند (پ) ماده (2) اساسنامه خود، با هدف ارتقای دانش تخصصی حسابداران رسمی و به منظور استفاده از ظرفیت علمی اعضای خود و فراهم نمودن زمینه ارتباط بین حرفه  و دانشگاه و ارتقای دانش تخصصی حسابداران رسمی، به انتشار تحقیقات تخصصی، یافته‌ها و نظریه‌های جدید در حوزه حسابرسی مبادرت ورزیده و فصلنامه پژوهش‌های حسابرسی حرفه‌ای را طبق مجوز دریافتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می‌نماید و درصدد اخذ مجوز علمی و پژوهشی نیز برای آن می‌باشد. این فصلنامه با هدف  توان‌افزایی از طریق پیوند میان حرفه، پژوهش، دانشگاه و مراکز علمی و تحقیقاتی، درصدد ارتقای حرفه حسابرسی با انتشار یافته‌های پژوهشی صاحب ‌نظران و پژوهشگران می باشد و بر آنست که با پرداختن به پژوهش‌های مبتنی بر مسائل و مشکلات حوزۀ حسابرسی مدل، الگو و یا راهکارهایی برای حل آن‌ها ارائه نماید. بر این اساس، قلمرو و اهداف اصلی مجله به شرح جدول ذیل است:

1

انتشار  و توسعه دانش علمی و تخصصی در زمینه حسابرسی

2

ارائه‌ سیاست‌ها و راهبردهای مبتنی بر دانش حسابرسی

3

ارتقای سطح دانش علمی و تخصصی حسابداران رسمی

4

رفع نیازهای علمی و تحقیقاتی سیاست‌گذاران، تصمیم‌گیران، دانشجویان، محققان دانشگاهی در زمینه حسابرسی

5

نشر یافته‌ها و نظریه‌های جدید در حوزه حسابرسی

6

معرفی مسائل و مشکلات حوزۀ حسابرسی در سطح ملی و ارائۀ راهکار برای حل آن‌ها

7

معرفی مسائل و چالش‌های حرفه‌ی حسابرسی در سطح بین‌المللی

8

فراهم نمودن بسترهای لازم برای تبادل نظر در زمینه حسابرسی توسط پژوهشگران و شاغلان حرفه‌ای

9

توسعه، ترویج و ارتقای روش‌های پژوهشی در حوزۀ حسابرسی با تأکید بر تکنیک‌های نوین پژوهشی

10

حرفه ای گرایی و رفتار مسئولانه حسابرسان و نقش آن در حمایت از حقوق و منافع عموم

11

کارکردهای حرفه‌ی حسابرسی در سلامت مالی و اداری سازمان ها

12

ارتقای مسئولیت پذیری حسابداران  حرفه‌ای و نقش های متفاوت آن‌ها در سازمان‌ها

13

نقش و جایگاه حرفه حسابرسی در کسب و کارهای کوچک و متوسط

14

کاربردهای حرفه‌ی حسابرسی در سیاست گذاری های کاهش  ریسک

15

ارائه راهکارهای استفاده از ظرفیت‌های حرفه حسابرسی در تحقق اهداف کلان اقتصادی  و تجاری و ایجاد شفافیت

  • ضرورت انتشار فصلنامه پژوهش‌های حسابرسی حرفه ای:

جامعه حسابداران رسمی ایران در راستای ایفای ماموریت خود در زمینه ارتقای دانش تخصصی حسابداران رسمی از طریق گسترش و بهبود آموزش و انتشار نشریات تخصصی و حرفه‌ای و انجام تحقیقات در زمینه حسابرسی، مرکز آموزش و تحقیقات حسابدار رسمی را راه اندازی نموده است. انتشار فصلنامه پژوهش‌های حسابرسی حرفه‌ای و کتب کاربردی مورد نیاز حرفه، از اهم فعالیت‌های این مرکز در این زمینه به شمار می‌رود. این فصلنامه تنها مجله تخصصی در زمینه حسابرسی است که به طور خاص به نیازهای حرفه حسابرسی پاسخ می‌دهد و کمبود پژوهش در این حوزه را مرتفع می‌سازد.